LILLY Brudekjoler i 75 år

LILLY Modeller blev grundlagt d. 1. September 1946 som ” Kjoleateliet LILLY” af Lilly Brændgaard Hansen.

Det var kort efter krigen og der var rationaliseringer på alt – især stof. Kjoleateliet syede derfor omforandringer af tøj til spadseredragter, jakker og kjoler. Alt slags stof blev taget i anvendelse, når der ikke var andet til rådighed: gardiner, sofabetræk, lagner etc..

Den første brudekjole blev bestilt kort efter åbningen og var klar til bryllup to måneder senere.

At brudekjoler blev LILLY’s speciale opstod gennem de følgende år som mund-til-mund reklame, da stof var sparsomt, kunne man ikke lade hvem-som-helst sy denne vigtige kjole – der var kun et forsøg! Dernæst bestod kunsten selvfølgelig også i at få 3 meter til at ligne tredive !

I løbet af de følgende 15 år overtog de store rober langsomt systuen, for endelig til sidst helt at dominere.

I midten af 60’erne købte Lilly FDB’s gamle 5-etagers bygning på Borgvold 12 i Vejle og grundlagde dermed Danmarks første konfektionssystue, med brudekjoler som hovedprodukt.

Lilly havde erkendt at effektivitet og pris var blevet vigtige parametre i den danske markedsøkonomi – de individuelle bestillinger måtte vige til fordel for de færdig producerede kjoler.

I 70’erne havde P-pillen og den fri abort for alvor gjort sit indtog og i løbet af ganske få år var antallet af bryllupper blevet halveret. Hvis virksomheden skulle vokse måtte filialnettet udvides – på dette tidspunkt eksisterede der allerede 7 Lilly filialer (Vejle, Århus, Åbenrå, Ålborg, Holstebro, Odense og København). I 1978 blev der således udvidet syd for grænsen med LILLY Brautkleider i Flensborg.

På grund af de faldende fødselstal, forudså man et forsat fald i antallet af vielser og derfor blev sortimentet i løbet af 80’erne udvidet med brudepigekjoler, konfirmations- kjoler og selskabskjoler.

I starten af 90’erne kom en kollektion med de tyske Kommunionskjoler til og i 1995 en kollektion til Dåbskjoler. Produkt-filosofien ændrede sig fra udelukkende at være brudekjoler til at være begivenhedstøj. Dog stadig med brudekjolerne som hovedprodukt.

Se de skønne billeder op gennem tiden i dropboxen her

keyboard_arrow_up