Traditioner til Barnedåben

At følge traditionerne til barnedåben er ikke kun en måde at ære vores kulturarv på, det tilføjer også en ekstra dimension af hygge og betydning til denne særlige begivenhed. Når den højtidelige del af barnedåben er overstået, forbinder traditionerne os på en fin måde med tidligere generationer og skaber nye mindeværdige øjeblikke for hele familien. 

Dåbsbarnet skal tage sin første lur iført dåbskjolen

I Danmark er det en tradition, at barnet tager sin første lur efter barnedåben iført dåbskjolen. Denne gamle praksis er symbolsk og skal sikre barnets fremtidige trivsel, iform af et langt og lykkeligt liv. Denne symbolske tradition skaber et smukt øjeblik omkring det fælles ønske for barnets fremtidige velvære.

Salt, Penge & Brød

Som ved bryllupper har salt, penge og brød stor symbolsk betydning - også til barnedåben. Ifølge gammel overtro kan man lægge en lille pose med en mønt, lidt salt og brød for enden af vuggen under barnets første lur efter dåben, på den måde vil barnet ikke komme til at sulte eller mangle penge, mens saltet vil holde det onde væk fra barnets fremtidige liv. 

Hvem holder tale til barnedåbsfesten ?

Der er tradition for, at dåbsbarnet forældre (begge eller den ene) holder en tale, hvori de blandt andet takker gudforældre og faddere for deres store rolle og ansvar i barnets liv nu og fremover. Ligesom disse efterfølgende taler og takker for tilliden.

keyboard_arrow_up