Bordplanen

Start i god tid med det store puslespil

Skal moster Kirsten have toastmaster Mikkel til bords – og hvad med den døve farbror? Bordplanen er en af de ting, der kan trække i langdrag, når festen planlægges. Men fortvivl ikke, det skal nok lykkes. Det vigtigste er ikke at blande gæsterne alt for meget. Det kan godt være I vil sprede humørbomberne ud, men der skal også være ligheder, når planen lægges. Det kan også være en god ide at samle gæster under 13 år ved et børnebord. Det er både sjovest for dem og for de øvrige gæster, der måske ikke vil nyde at have en 5-årig til bords. Klip evt. navnene ud, og afsæt god tid til at lave bordplanen, på den måde får i vendt og drejet alle hensyn og lavet den bedste aften for alle.

Ved et bryllup tilbringer man mange timer ved bordet, og derfor er det vigtigt med en godt gennemtænkt bordplan.

Den opgave er langt mere tidskrævende, end man skulle tro. Heldigvis er der nogle faste regler - for eksempel for, hvordan brudeparret og deres forældre skal sidde. På brudens højre side sidder hendes far og han har så igen gommens mor til bords. Gommen har selvfølgelig bruden til brods. På hans venstre side sidder brudens mor, som så har gommens far til bords.

Hvis én eller flere af brudeparrets forældre ikke er tilstede, går pladsen til nærmeste mandlige eller kvindelige familie medlem.

Er præsten inviteret med til brylluppet, skal han/hun sidde ved siden af forældrene til en af siderne. Herefter følger forloveren og så bedsteforældrene. Søskende og evt. stedforældre blandes med resten af selskabet.

Det er en almindelig regel, at ægtepar ikke må have hinanden tilbords, sidde overfor eller ved siden af hinanden. Dette er nemlig forbeholdt forlovede par, som til gengæld ikke må skilles ad.

Når bordplanen er færdig, er det en god idé at tegne den op og enten lægge den frem på et bord eller slå den op et synligt sted. Husk at der skal være en ekstra arbejdskopi af bordplanen, som bordet kan dækkes efter.

keyboard_arrow_up