Sig ja til din brudepige

En af de mange vigtige beslutninger man som kommende brud skal tage stilling til, er hvorvidt man vil have en brudepige, flere brudepiger eller slet ingen.

Ifølge traditionen er brudepigen brudens hjælper før og under selve brylluppet og bruden kan vælge ligeså mange brudepiger som hun ønsker. Som regel vælger bruden én søster eller veninde som brudepige og denne person hjælper så til med mange af de praktiske opgaver. Brudepigens opgaver på selve bryllupsdagen kan bl.a. bestå i at hjælpe bruden i kjolen, sørge for at brudekjolen sidder perfekt inden bruden træder ind i kirken, rette på slæbet og sløret og at holde brudebuketten under vielsen.

En brudepige skal på eget initiativ kunne udføre disse opgaver. Det er en god ide at tale med din brudepige inden den store dag og afstemme forventninger - hvor traditionel er du som brud, forventer du hjælp med alt eller 'bare' en til at rette på sløret og holde brudebuketten? Tal ligeledes om Brudepigen eller brudepigernes kjoler - forventer du som brud, at de har en bestemt kjole på eller éns kjoler, kan man ikke forvente at Brudepigen selv betaler. Her er det anset for god stil at brudeparret betaler.

Sådan styler du dine brudepiger i forskellige kjoler - men i samme farveskala.

Mix og match farveskala og kjoler til dine brudepiger ! Men at finde det rigtige mix af farver og kjoler er ikke altid nemt - det rigtige mix giver et uforglemmeligt syn og samhørighed til brylluppet, så her er vores bedste råd til at finde det helt rigtige mix-look til brudepigerne...

Tilføj en dybere nuance til brudepigernes farve-mix

Tilføj en dybere nuance baseret på din farveskala - det giver looket dybde og blødhed - støvede nuancer der matcher de mere klare eller omvendt og brug evtl. et accessory i den dybere nuance der kan gå igen til alle kjoler.

Mix blomstrede print

Bland gerne blomsterprints i dine brudepigers kjole look. Lad basis farven under printet matche din valgte farveskala.

Tip !

De smukke multi wrap kjoler kan styles i forskellige looks og er god til forskellige figur typer og størrelser.

Bland det lyse og det mørke

Når du skal finde det perfekte farvemix - så vær ikke bange for at blande lyse og mørke nuancer. 

Mix ægte og kunstige blomster

Lad blomsterne være smukke i deres egne nuancer og sørg for at basis farveskalaen matcher fra kjoler til brudebuketten.

Sådan fandt Lea Hvidt sine brudepiger's kjoler.

I maj - to måneder før brylluppet med Mikkel Kessler - inviterede Lea Hvidt sine kommende brudepiger ind til LILLY i København og sammen fandt de, de perfekte kjoler til dem alle.

Læs og se billeder på Lea's blog her »

Traditioner

Brudepiger og/eller svende er ikke en fast tradition ved danske bryllupper, men betragtes som et ekstra romantisk islæt. Tidligere havde de en vigtig mission, da bruden ofte bar kostbare smykker og derfor skulle beskyttes mod røveriske overfald. Brudepigerne og -svendene var oftes brudens veninder og gommens venner og var altså også voksne mennesker. Brudepigens opgave er hjælpe bruden i kjolen, dulme hendes nerver, og sørge for at alt sider perfekt inden bruden går ind i kirken, samt holde brudebuketten under vielsen. Brudepigen er desuden ansvarlig for at hjælpe bruden igennem hele bryllupsfesten ved foreksempel toiletbesøg og når hår eller makeup skal rettes.

I dag vælger mange at lade brudebørnene kaste blomster foran brudeparret. Dette skulle ifølge gammel overtro sikre et børnerigt ægteskab. Et brudebarn kan også udnævnes til ringbærer – ikke at forveksle med forloveren. Brudebarnet skal bære ringene på en lille pude under hele vielsen, indtil ringene udveksles. Vælger brudeparret at have brudepiger, brudesvend(e) og blomsterpige(r), er det en god idé at have aftalt på forhånd hvorvidt brudeparret betaler for tøjet. En tommelfinger regel siger, at hvis bruden ønsker at brudepigerne skal være ens i kjoler, er det brudeparret som betaler. Da det anses for uhøfligt at pålægge brudepigerne en ekstra udgift. Det er normal kutyme at brudeparret køber gaver til de voksne brudepiger som tak for hjælpen.

keyboard_arrow_up